مدیرکل منابع طبیعی و آبخیزداری استان یزد خبر داد؛

به گزارش روابط عمومی فرمانداری اشکذر؛ "محمدرضا آخوندی" روز شنبه در کارگاه آموزشی و هم‌اندیشی مدیریت جامع حوزه‌های آبخیز و نیز کارگروه استانی طرح مدیریت جامع حوزه آبخیز خضرآباد که با حضور نمایندگانی از ادارات استان برگزار شد، افزود: ذینفعان داخل حوزه آبخیز به‌صورت یک گروه مشترک می‌کوشند تا در جهت شناسایی مشکلات و توسعه جامع آن نقش‌آفرینی کنند.

 

وی بابیان اینکه انتظار می‌رود با ارائه راه‌حل‌های منطقی گامی‌های مؤثری در جهت پایداری اقتصادی، اجتماعی و زیست‌محیطی حوزه‌های آبخیزداری برداشته شود خاطرنشان کرد: هدف و اولویت اجرایی این طرح‌ها شناسایی جوامع محلی، تشکل‌ها، بهره‌برداران و ذینفعان حوزه آبخیز است.

 

 مدیرکل منابع طبیعی و آبخیزداری استان یزد افزود: در نظر داریم با برگزاری دوره‌های توانمندسازی جوامع محلی، آموزش مشاغل جایگزین تحت نظر بهره‌برداران، پایش و ارزیابی اقدامات اجرایی و شاخص‌های اقتصادی و اجتماعی زمینه مشارکت مردم در تصمیم‌گیری‌ها با هماهنگی کلیه ارگان‌های دولتی و بخش خصوصی را فراهم آوریم.

 

 

 آخوندی بابیان اینکه در همین راستا حوزه آبخیز 13 روستای بخش خضرآباد با مجموع 822 خانوار و جمعیت قریب به 3 هزار نفر در نظر گرفته‌شده است اظهار داشت: با توجه به برخی از ظرفیت‌های موجود این بخش ازجمله صنعتی بودن، نزدیکی به مرکز استان و شرایط اقلیمی، مناطق مذکور برای اجرای طرح مدیریت جامع حوزه آبخیز مناسب تشخیص داده شد.

 

آخوندی گام‌های هفتگانه چارچوب الگوی اجرایی مدل مدیریت جامع حوزه آبخیز را تشکیل ساختار مناسب برنامه‌ریزی در ستاد، استان و حوزه آبخیز، انتخاب حوزه آبخیز، تدوین برنامه راهبردی حوزه، ظرفیت‌سازی، توانمندسازی و آموزش، هماهنگ‌سازی پروژه‌های دولتی، نیازها و فعالیت‌های مردمی در چارچوب برنامه راهبردی، اجرا، نظارت، پایش و ارزشیابی و درنهایت مستندسازی عنوان کرد و افزود: در همین راستا طرح مدیریت جامع حوزه آبخیز بخش خضرآباد در دو گام تشکیل ساختار مناسب و انتخاب حوزه آبخیز برنامه‌ریزی‌شده است.

 

وی گام اساسی در الگوی اجرایی مدل مدیریت جامع حوزه آبخیز را تدوین برنامه راهبردی حوزه مذکور عنوان کرد و خاطرنشان نمود: جهت تنظیم برنامه‌های راهبردی طرح عنوان‌شده نیاز به اعتبار است که در تلاش هستیم در آینده نزدیک اعتبار لازم برای تدوین این برنامه‌ی راهبردی فراهم گردد.

 

مدیرکل منابع طبیعی و آبخیزداری استان یزد با اشاره به ظرفیت‌های موجود در استان به‌ویژه شهرستان اشکذر یادآور شد: امید است که باهم فکری و به‌کارگیری رهنمودهای سازمانی این طرح را به اتمام برسانیم.

 

 " محمدعلی شاه‌حسینی "فرماندار اشکذر نیز در صحبت‌های خود با اشاره به برخی از ظرفیت‌های بخش خضرآباد اظهار داشت: یکی از مشکلات اساسی بخش خضرآباد که جمعیت، اشتغال و رونق این بخش را تحت‌الشعاع قرار داده است خشک‌سالی‌های پی‌درپی آن است که امید است با اجرای طرح مذکور شاهد توسعه متوازن و پایدار و رونق روستاهای این بخش باشیم.

 

وی بابیان اینکه فرمانداری اشکذر آماده همکاری و همیاری در این زمینه است استمرار نشست‌های کارشناسی و جلسات هم‌اندیشی به‌منظور تکمیل پروژه مذکور را خواستار شد.