معاون فرماندار اشکذر:

به گزارش روابط عمومی فرمانداری اشکذر؛ علیرضا ابوالحسنی در نشست تعاونی توسعه و عمران شهرستان اشکذر بابیان اینکه تبدیل فعالیت‌های خرد به کلان ازجمله مزیت‌های این نوع شرکت‌ها است اظهار داشت: تأسیس تعاونی توسعه و عمران در این شهرستان راهکاری مناسب برای پیشرفت شهرستان است که باید نهایت توجه را نسبت به فعالیت آن ابراز داشت.

 

معاون فرماندار اشکذر وجود یک هیئت‌مدیره خوب و قوی را یکی از عوامل مهم در موفقیت چنین شرکت‌هایی عنوان کرد و تصریح نمود: در همین راستا و باهدف ایجاد اشتغال پایدار در میان افراد بومی شهرستان تلاش می‌شود مشارکت کارکنان بخش دولتی و شهرداری‌ها نیز در این زمینه به کار گرفته شود.

 

ابوالحسنی بابیان اینکه تسریع در رشد و توسعه اقتصادی شهرستان با تشکیل شرکت تعاونی‌ها ممکن است یادآور شد: باوجود ظرفیت‌های بالقوه و بالفعل موجود در شهرستان این تعاونی می‌تواند نقش مؤثری برای درآمدزایی و اشتغال جوانان بومی داشته باشد و بستر مناسبی را برای توسعه پایدار با مشارکت مردم فراهم کند.

 

وی افزود: شرکت تعاونی توسعه و عمران می‌تواند روی طرح‌هایی که توسعه شهرستان را در بردارد مثل طرح‌های هادی، احیای بافت‌های فرسوده شهری و روستایی، طرح‌های گردشگری یا هر طرح دیگری کار کند.

 

مدیر تعاون اداره تعاون، کار و رفاه اجتماعی استان یزد هم بابیان اینكه هدف از تشكیل شركت تعاونی توسعه و عمران شهرستانی، تسریع در رشد و توسعه اقتصادی شهرستان، هدایت منابع مردمی به بخش‌های تولیدی و بسترسازی برای ورود بخش تعاونی به فعالیت‌های اقتصادی است، اظهار داشت: شركت تعاونی توسعه و عمران با توجه به مصوبه مجلس در سال ۸۹ علاوه بر ظرفیت پشتیبانی مردمی، ظرفیت‌های قانونی بسیار خوبی هم دارد كه توصیه می‌شود مردم شهرستان بامطالعه در این خصوص تصمیم‌گیری و اقدام کنند.

 

وی بابیان آنکه در صورت تشكیل یك هیئت‌مدیره قوی، كارآمد می‌توان قدم‌های مثبتی در راستای روند رو به رشد شهرستان برداشت، تصریح كرد: با توجه به قانون تأسیس شرکت‌های تعاونی توسعه و عمران طرح‌هایی که به دلیل رانت زا بودن امكان واگذاری به بخش خصوصی ندارد را می‌توان به این‌گونه شرکت‌ها واگذار کرد.

 

ناصر زرع به مواد قانونی این مصوبه اشاره كرد و افزود: اعضای این تعاونی تمام افراد حقیقی متولد، ساكن یا شاغل در شهرستان اشکذر هستند و برابر ماده ۵ قانون تأسیس آن‌که دولت و سازمان‌های وابسته را مكلف به واگذاری مزایده طرح‌ها در بخش تولیدی، توزیعی و خدماتی با تأیید یكی از کمیسیون‌های دولتی به شرکت‌های تعاونی کرده است این امر می‌تواند در ایجاد اشتغال یك گام روبه‌جلو محسوب شود.

 

وی با اشاره به اجرای طرح تعاون روستا در همه شهرستان‌های استان با شعار هر روستا حداقل یک تعاونی از سوی اداره کل تعاون، کار و رفاه اجتماعی استان در سال جاری تصریح کرد: با توجه به نقش و جایگاه تعاون و تعاونی‌های روستایی در فرآیند تولید و نهایتاً توسعه روستایی، می‌توان با تقویت این حوزه و تشکیل تعاونی‌های روستایی نقش بسزایی در تحقق عدالت اجتماعی،‌ توسعه روستاها و ریشه‌کنی گسترده فقر داشت.

 

زارع اظهار داشت: یکی از مسائل و مشکلات فعلی کشور بیکاری است که در همین راستا وزارت تعاون، کار و رفاه اجتماعی در بخش تعاون اقدام به پیاده‌سازی برنامه اشتغال فراگیر در روستاها کرده که در این طرح ملی تشکیل هزار تعاونی روستایی در هزار روستا مورد شناسایی قرارگرفته است.