معاون آبخیزداری سازمان جنگل‌ها، مراتع و آبخیزداری کشور عنوان کرد:

معاون آبخیزداری، امور مراتع و بیابان سازمان جنگل‌ها، مراتع و آبخیزداری کشور گفت: آبخیزداری ارکان اساسی در مدیریت جامع حوزه‌های آبخیز انسجام سازمانی و مشارکت مردمی است که باید به آن توجه کرد.

 

به گزارش روابط عمومی فرمانداری اشکذر؛ "پرویز گرشاسبی " در نشست علمی و تخصصی مدیریت جامع حوزه‌ آبخیز بخش خضرآباد شهرستان اشکذر آبخیزداری را نیاز ضروری کشور دانست و گفت: طرح‌های آبخیزداری و اسناد راهبردی مانند آن صرفاً با مشارکت کامل مردم و دستگاه‌ها اجرایی عملیانی می‌شود.

 

معاون آبخیزداری، امور مراتع و بیابان سازمان جنگل‌ها، مراتع و آبخیزداری کشور افزود: نیاز اساسی ما در سرزمین‌های گرم و خشک وجود مدل برنامه‌ریزی آبخیزداری است که باید در این مناطق به‌جای برنامه‌ریزی استانی و شهرستانی مدل برنامه‌ریزی آبخیزداری به نگاه ملی اجرایی شود.

 

وی خاطرنشان کرد: در مناطق گرم و خشک مسئله آب یک مؤلفه حیاتی است و اگر ما مؤلفه‌های آبی در این مناطق را به هر روشی تغییر دهیم درجایی دیگر بحران ناشی از آن ظهور و بروز خواهد کرد که این مهم می‌تواند خسارات جبران‌ناپذیری را به دنبال داشته باشد.

 

گرشاسبی گفت: این طرح که به‌صورت پایلوت در بخش خضرآباد این شهرستان در حال اجرا است یک نگاه جدید برنامه‌ریزی در دولت است که هرگاه طرح مذکور در این بخش به‌صورت کامل تمام مراحل آن آزمایش و تمرین شد به‌کل شهرستان‌ها و حوزه‌ها تسری می‌باید.

 

معاون آبخیزداری کشور تصریح نمود: اگر در این راه سرمایه‌گذار وارد عمل نشود نمی‌توانیم در طرح موفق باشیم، بنابراین باید سرمایه‌گذارانی را برای اجرای هر چه‌بهتر این طرح جذب نماییم.

 

این مقام مسئول تأکید نمود: قبل از تدوین سند راهبردی نباید به کارهای اجرایی پرداخته شود مگر آنکه فکر یقین داشته باشیم که این کار اجرایی قسمتی از سند است.

 

وی یکی از مهم‌ترین دلایل از بین رفتن منابع طبیعی را وقوع سیل و فرسایش خاک عنوان و بیان کرد: ورود دام مازاد و همچنین ورود زودهنگام دام به مراتع و خروج دیرهنگام آن‌ها نیز از دیگر دلایل از بین رفتن مراتع است.

 

گرشاسبی کنترل چرای دام و آگاهی بخشی به دامداران را ازجمله مهم‌ترین راه‌کارهای حفظ مراتع برشمرد و افزود: این اقدامات باید قبل از شروع فصل چرا به دامداران ارائه شود.

 

محمدعلی شاه‌حسینی ضمن اشاره به اینکه شهرستان اشکذر یک شهرستان صنعتی و کشاورزی است تصریح کرد: در چند سال اخیر در این شهرستان علاوه بر توسعه کشاورزی توسعه صنعت نیز داشته‌ایم و اتفاق‌های قابل‌ذکری در این دو حوزه صورت گرفته است.

 

فرماندار اشکذر خاطرنشان کرد: در بخش کشاورزی شهرستان اشکذر با توجه به اینکه مشکل اساسی استان یزد کمبود آب است یکی از شهرستان‌هایی است که در آن اقدام‌های قابل‌توجهی درزمینه استفاده مناسب از آب، زمین و انرژی و توسعه کشاورزی دانش‌بنیان صورت گرفته است.

 

وی اظهار کرد: این شهرستان درزمینه سطح زیر کشت گلخانه‌ای مقام دوم استان با تنوع گشت گلخانه‌ای دارا است.

 

شاه‌حسینی خاطرنشان کرد: در این شهرستان نیز درزمینهٔ انسجام تشکل‌های کشاورزی در یک مجموعه، استفاده مناسب از منابع و نیز در بحث ایجاد اشتغال و مشاغل خانگی اقدام‌های مناسبی صورت گرفته است.

 

وی افزود: بخش خضرآباد به دلیل نزدیکی آن به مرکز استان و شهرستان و نیز به دلیل اینکه یکی از مناطق محروم و ییلاقی استان است به‌عنوان پایلوت در این طرح انتخاب‌شده است.

 

فرماندار اشکذر تصریح کرد: تمرکز و انسجام در برنامه‌ریزی، هماهنگی و جزیره‌ای عمل نکردن دستگاه‌های اجرایی برای توسعه و آبادی بخش خضرآباد با در نظر گرفتن نقاط قوت و ضعف منطقه منجر به این شده که چشم‌انداز خوبی برای بخش خضرآباد تعریف شود.