فرماندار اشکذر عنوان کرد:

به گزارش روابط عمومی فرمانداری شهرستان اشکذر، جلسه بررسی مسائل و مشکلات گلخانه داران شهرستان به ریاست "هادی نسب" فرماندار و با حضور "خلف باغی" رئیس سازمان نظام مهندسی کشاورزی و منابع طبیعی  استان و سایر اعضا در سالن کوثر فرمانداری برگزار شد.

 

فرماندار اشکذر با بیان اینکه شهرستان اشکذر از لحاظ میزان عملکرد و تنوع کشت رتبه اول و از لحاظ سطح زیر کشت محصولات گلخانه ای رتبه دوم استان را به خود اختصاص داده است، گفت: تنوع بخشی به محصولات گلخانه ای و توجه ویژه به کشاورزی دانش بنیان یعنی استفاده بهینه از آب، زمین و انرژی از سیاست های مهم شهرستان در در حوزه کشاورزی است.

 

هادی هادی نسب به محدودیت های منابع آبی و لزوم مدیریت بهینه مصرف آب در بخش کشاورزی شهرستان اشاره و گفت: به کار گیری روش های مکانیزه کشاورزی و تغییر الگوی کشت محصولات در گلخانه ها به جای فضای رو باز دو مولفه مهمی هستند که می تواند در مدیریت مصرف بهینه آب موثر باشند.

 

وی با بیان اینکه کشت هیدروپونیک که یکی از روش های موثر و مفید بخش کشاورزی است به طور جدی در شهرستان اجرایی نشده، افزود: افزایش تولید در واحد سطح و عدم نیاز به سم پاشی و کنترل آفات دو مزیت مهم این نوع کشت هستند که باید نسبت به ترغیب و تشویق کشاورزان به این نوع کشت توسط جهاد کشاورزی شهرستان اقدام شود.

 

فرماندار اشکذر توسعه گلخانه های بخش مرکزی جهت رونق هر چه بیشتر تولید محصولات کشاورزی را از اولویت های شهرستان برشمرد و ادامه داد: نظارت بر نحوه به کارگیری نیروی کار در گلخانه ها از نکاتی است که باید در کنار توسعه گلخانه ها مورد توجه قرار گیرد و عدم توجه به این موضوع علاوه بر تغییر فرهنگ به کارگیری نیروی کار می تواند تبعات امنیتی نیز برای مردم بخش در بر داشته باشد.

 

هادی نسب بر حصارکشی و ایمن سازی استخرهای کشاورزی تاکید و گفت: آمار فوت ناشی از غرق شدگی در استخراهای بخش مرکزی در یکسال گذشته قابل تامل بوده و بیانگر این است که به اصول و مقرراتی که در قانون پیش بینی شده توجه لازم صورت نگرفته و باید گلخانه داران را مکلف نمود تا نسبت به حصارکشی استخرهای کشاورزی در یک بازه زمانی مشخص اقدام نمایند.

 

رئیس سازمان نظام مهندسی کشاورزی و منابع طبیعی استان با بیان اینکه در یکسال گذشته 821 مورد پرونده تاسیس گلخانه توسط این سازمان صورت گرفته است، گفت: از این تعداد 193 پرونده تاسیس مربوط به شهرستان اشکذر بوده است.

 

محمدرضا خلف باغی به مهمترین سیاست های این مرکز در رونق تولید بخش کشاورزی استان اشاره و اظهار داشت: الکترونیکی کردن خدمات جهت صدور پروانه، تخفیف 30 درصد بها خدمات ارائه شده توسط سازمان و تسهیل در صدور پروانه تاسیس با کاهش اخذ استعلامات از جمله این موارد است.