نشست مشورتی فعالان عرصه محیط زیست شهرستان اشکذر با معاون اقتصادی استاندار

در نشستی با حضور سیدمسعود عظیمی و محمدعلی شاه‌حسینی معاونین هماهنگی امور اقتصادی و توسعه مدیریت و منابع استانداری یزد، هادی‌نسب فرماندار شهرستان اشکذر، ائمه جمعه اشکذر و رستاق، جمعی از مسئولان و معتمدین استان و شهرستان و فعالان محیط زیست پیرامون آلایندگی‌های زیست محیطی و احداث صنایع جدید بحث و تبادل‌نظر شد.

به گزارش روابط عمومی فرمانداری شهرستان اشکذر، در نشستی با حضور سیدمسعود عظیمی و محمدعلی شاه حسینی معاونین هماهنگی امور اقتصادی و توسعه مدیریت و منابع استانداری یزد، هادی هادی‌نسب فرماندار شهرستان اشکذر،حجج الاسلام طالبیان و دلاوری ائمه جمعه اشکذر و رستاق، جمعی از مسئولان و معتمدین استان و شهرستان و فعالان محیط زیست پیرامون آلایندگی‌های زیست محیطی و احداث صنایع جدید آلاینده بحث و تبادل‌نظر شد.

براساس این گزارش در این نشست که به دعوت مؤسسه حامیان حیات پاک شهرستان اشکذر برگزار شد؛ سیدمسعود عظیمی معاون هماهنگی امور اقتصادی استانداری یزد بعد از شنیدن صحبت‌های معتمدین و فعالان عرصه محیط زیست ضمن تشریح مراحل اخذ مجوز صنایع و حدود اختیارات مسئولان در سطوح مختلف اداری، خاطرنشان کرد: دستگاه‌های نظارتی با توجه به فلسفه وجودی‌شان، ضمن توجه به روند اجرای امور اداری، از تخلفات پیشگیری می‌کنند.

عظیمی در ادامه با بیان اینکه برخی از کسب و کارها از جمله حوزه‌های برق و الکترونیک و فناوری را باید با جدیت تمام پیگیری و حمایت کنیم؛ افزود: صنایع و واحدهای تولیدی در مکان‌هایی استقرار می‌یابند که زیرساخت‌های موردنیازشان وجود دارد و در برخی از شهرستان‌های استان یزد زیرساخت‌های کافی برای احداث‌ واحدهای تولیدی یا وجود ندارد و یا کم است.

معاون استاندار یزد خطاب به اعضای مؤسسه حامیان حیات پاک شهرستان اشکذر، اظهار کرد: دغدغه خاطر شما پیرامون مسائل زیست محیطی بسیار مبارک است و باید حل شود؛ اما اطلاعات برخی از صاحبنظران نیاز به تکمیل دارد و متأسفانه برخی خبرها ابتدا و انتهایی ندارد و گاهی اوقات مطالب انتقالی کاهش و افزایش دارد.

معاون هماهنگی امور اقتصادی استانداری یزد همچنین با اشاره به اقدامات و فعالیت‌های فرمانداری شهرستان اشکذر: گفت: تجربه نشان می‌دهد که وضعیت صنایع آلاینده با پایش و نظارت مستمر به مطلوبیت رسیده است؛ وی افزود: ما کیکی از آلایندگی داریم که عوامل مختلف در آن سهیم هستند و برای نمونه علاوه بر صنایع، خروجی اگزوز خودروهای عبوری از جاده ترانزیتی شمال- جنوب نیز در ایجاد این کیک آلایندگی سهم بسزایی دارند.

عظیمی در بخش دیگری از سخنانش در پاسخ به سؤال اعضای مؤسسه حامیان حیات پاک پیرامون ادامه فعالیت واحد شیشه مظروف، خاطرنشان کرد: شیشه مظروف واحد تولید شیشه نیست بلکه جهت تهیه چهار ماده اولیه تولید شیشه، چهار مجوز گرفته است که در کمیسیون ماده 11 مقرر گردید تداوم فعالیت‌های این واحد مشروط به نظر مثبت 5 نفر صاحب نظر بعد از بازدید از واحدهای مشابه در دیگر نقاط کشور باشد و نماینده شهرستان اشکذر حق وتو خواهد داشت.

حجةالاسلام طالبیان امام جمعه اشکذر نیز در این نشست موضوعات مطرح شده توسط معتمدین را حرف همه مردم دانست و خواستار جلوگیری از استقرار صنایع آلاینده جدید در شهرستان اشکذر شد.

طالبیان با بیان اینکه انتظار داریم بعد از این هیچگونه مجوزی برای صنایع آلاینده در سطح شهرستان اشکذر صادر نشود؛ افزود: لغو مجوز و زمینه انتقال واحدهای صنعتی که شروع به کار نکرده‌اند و یا حتی کارهای اولیه انجام داده‌اند باید در دستور کار قرار گیرد و باید صنایع آلاینده ملزم به رعایت دقیق استانداردهای ضروری شوند در غیر این صورت صنایعی که تخلفی مرتکب شده یا عناد دارند برخورد قاطع صورت پذیرد.

وی همچنین بر پیگیری مطالبات مردمی در زمینه محیط زیست از طریق مقامات عالی کشور تاکید کرد.

هادی‌هادی‌نسب فرماندار شهرستان اشکذر نیز در ادامه این نشست ضمن قدردانی از حمایت‌های مجموعه استانداری و اداره کل محیط زیست در راستای استانداردسازی صنایع موجود و کسب رضایت نسبی شهروندان، به تعدادی از صنایع در سطح شهرستان اشکذر اشاره و خاطرنشان کرد: عملکرد و نحوه فعالیت برخی از صنایع در شهرستان اشکذر با سندهای بالادستی استان مغایرت دارد و همچنان با ایجاد آلودگی‌های محیط زیستی اعتراض مردم را به دنبال دارند.

فرماندار اشکذر همچنین با بیان اینکه در شهرستان اشکذر نیروی کارگر بیکار نداریم؛ خواستار استقرار صنایع پاک و های تک و استفاده از نیروهای تحصیل کرده بومی در واحدهای مستقر شد.

وی دغدغه آلایندگی صنایع و معضلات اجتماعی ناشی از استقرار صنایع در شهرستان اشکذر را یکی از دغدغه های مردمی و مطالبات بحق عمومی برشمرد و افزود: صدای حامیان حیات پاک صدای مردم است.

هادی‌نسب ادامه داد: حضور اتباع بیگانه و غیربومی ها در شهرستان که بخاطر کار مهاجرت کرده‌اند؛ بیش از ظرفیت است و ۹۵ درصد جرائم این شهرستان توسط افراد غیربومی صورت می گیرد.

فرماندار اشکذر با اشاره به تصمیم کمیسیون ماده 11 مبنی بر بازدید تیم پنج نفره از صنایع مشابه تولید مواد اولیه شیشه، تصریح کرد: نماینده فرمانداری شهرستان اشکذر از بین فعالان عرصه محیط زیست و سازمان‌های مردم نهاد انتخاب خواهد شد.

حجة‌الاسلام دلاوری امام جمعه رستاق نیز در این نشست با انتقاد از رفتار برخی از مدیران استانی گفت: مردم شهرستان اشکذر آن بهره ای که باید از وجود صنایع ببرند را نبرده‌اند و اعتمادشان از دست رفته است.

اعتراض به استقرار صنایع جدید و ایجاد مخاطرات محیط زیستی، آبی، بهداشتی و از بین رفتن محصولات کشاورزی توسط صنایع مستقر در شهرک‌های فولاد، نیکو اشکذر، حاجی‌ آباد و رستاق، بکارگیری کارگران غیربومی و اسکان در روستاها و شهرهای شهرستان، عدم تعهد به مسئولیت‌های اجتماعی و خروج سرمایه مردم از استان یزد توسط برخی صنایع، لزوم رعایت قوانین محیط زیستی ابلاغی از سوی مقام معظم رهبری از جمله مواردی بود که فعالان عرصه محیط زیست به آن اشاره کردند.